Vill du veta hur du hittar, fattar och vinner nya affärer?

Vi erbjuder just nu en kostnadsfri digital utbildning. Utbildningen består av 3 korta avsnitt på fem minuter vardera och ämnena vi går igenom är:

✅ Hur ser potentialen ut på den offentliga marknaden?

✅ Hur gör du för att hitta affärer anpassade för just dig?

✅ Och det viktigaste, hur gör du för att vinna affärerna?

Metagruppen expanderar till offentlig sektor



Metagruppen, en fullskalig digital medie- och kommunikationsbyrå, är inte en aktör man traditionellt associerar med affärer inom den offentliga sektorn. Men tack vare samarbetet med PublicInsight har de nu tagit steget in på denna marknad.

Sedan de blev kund hos PublicInsight år 2023 har Metagruppen framgångsrikt vunnit tre offentliga affärer och lagt fem st  anbud – affärer de annars aldrig hade haft kännedom om eller kunnat delta i.


“För små bolag som oss på Metagruppen är offentliga upphandlingar en stor utmaning. Vi har helt enkelt inte resurserna att navigera alla krav och formalia som följer med dessa processer” - säger Johan Slotte, VD på Metagruppen.
“En av anledningarna till att vi valt att arbeta med PublicInsight är att de tar hand om de bitar där vi saknar tid och expertis.”


Johan förklarar vidare att de bara säger ja till vilken affär de är intresserade av och sedan svarar på frågor från PublicInsight, så ansvarar PublicInsight för resten, vilket sparar tid och säkerställer att allt sköts korrekt. Resultatet av samarbetet har varit en ökad exponering mot affärer de annars aldrig skulle ha kommit i kontakt med.

“Jag rekommenderar PublicInsight starkt eftersom man kan lita på att allt sköts enligt reglerna för offentlig upphandling,” säger Johan

“Det enda vi behöver göra är att ge dem de referenser och ha åsikter om vår egen prissättning, resten sköter de på ett utmärkt sätt.”

 


Idag har Metagruppen en bred kundbas som inkluderar allt från stora aktörer som Mekonomen och Nibe till mindre konsultbolag.

Fredrik Tamm, grundare av PublicInsight, understryker vikten av att ha kunder som Metagruppen – företag som man kanske inte spontant förknippar med offentlig sektor.

“Det visar bredden och flexibiliteten i vår tjänst,” säger Fredrik.


Om Metagruppen

Metagruppen är en digital medie- och kommunikationsbyrå som erbjuder helhetslösningar för företag inom digital närvaro.