Vill du veta hur du hittar, fattar och vinner nya affärer?

Vi erbjuder just nu en kostnadsfri digital utbildning. Utbildningen består av 3 korta avsnitt på fem minuter vardera och ämnena vi går igenom är:

✅ Hur ser potentialen ut på den offentliga marknaden?

✅ Hur gör du för att hitta affärer anpassade för just dig?

✅ Och det viktigaste, hur gör du för att vinna affärerna?

Dalarna stöttar småföretagare att hitta nya affärsmöjligheter

Intresset för att hitta nya affärer och intäktsströmmar är något som ökat för de flesta företagare under en period av ett tuffare ekonomiskt läge. Det görs affärer i 540 olika branscher och de allra minsta bolagen, mikro- och småföretag, gör redan idag affärer för 3044 miljoner kr under 2023 från ca 3 000 olika bolag. I var 3:e upphandling är antalet anbud färre än två så vinstchansen är hög. Men få bolag lämnar in anbud i de lite större upphandlingarna.

Nu hakar Dalarna på tåget. Under hösten kommer samtliga 15 kommuner bjudas in till inspirationsträffar, anordnade av Upphandlingsdialog Dalarna (UDD) med Fredrik Tamm VD och grundare av PublicInsight som inspiratör och affärsmakare. Han börjar med att besöka Falun nu på fredag den 6:e september där han kommer berätta mer om hur företagare kan hitta, bli matchade och sedan vinna offentliga affärer. I samband med detta får företagarna även tillgång till PublicInsights tjänst kostnadsfritt fram till de lägger sitt första anbud. Ett erbjudande som ökar antalet lokala och regionala leverantörer i Dalarnas ca 2 000 upphandlingar per år. Med PublicInsights matchningstjänst ‘Go’, som med hjälp av AI matchar företag med affärer som finns tillgängliga i sin bransch och marknad, kommer småföretagarna i Dalarna enkelt kunna hitta nya affärsmöjligheter och vinna intressanta kontrakt.
 

Syftet med samarbetet är att intressera fler företag till den offentliga marknaden så att fler företagare i Dalarna kan lära sig mer om offentliga upphandlingar. Utöver matchningstjänsten erbjuds även en egen Affärs-PT som guidar företagarna rätt.

❝Vill vi att den offentliga upphandlingen ska bidra till ökad lokal och regional sysselsättning. För att det ska vara möjligt måste det bli enklare för Dalarnas företag att både bli matchade och ges möjligheten att vinna de offentliga affärerna. Enklaste sättet att lyckas är att använda dagens teknik för att matcha fram möjliga företag i Dalarna som kan lägga anbud för att sedan förenkla hela processen med en smart AI-tjänst. Detta erbjuder vi alla företag med säte i Dalarna tack vare samarbetet med UDD.” - säger Fredrik Tamm, VD på PublicInsight.


 Så här fungerar det:

Under hösten kommer varje kommun i Dalarna att erbjuda inspirationsträffar med tips och trix hur du som företagare kan öka din omsättning med hjälp av offentliga affärer. Mer information hittar du på anmälningssidan här Deltagaranmälan


Om Upphandlingsdialog Dalarna:

Upphandlingsdialog Dalarna, UDD, är det forum som utifrån regionala behov och förutsättningar ska förmedla kunskap, visa goda exempel och ge metodstöd vid upphandling. Vi vill att fler små företag i Dalarna ska lägga anbud och delta i offentlig upphandling. Vi vänder oss främst till små företag, men även till upphandlande myndigheter; kommuner, kommunala bolag, aktuella bransch- och intresseorganisationer.
www.upphandlingsdialogdalarna.se
 


Om oss

PublicInsight är ett Public Tech-bolag som förenklar den offentliga affären och är en av de ledande experterna inom rådgivning på den offentliga marknaden. PublicInsight hjälper företag öka sin försäljning. Vi gör detta genom att erbjuda digitala verktyg och expertrådgivning för den offentliga affären. Våra verktyg, som vi samlat i PublicInsight- kontot, hjälper dig hitta affärer du inte visste fanns och att snabbt och enkelt utvärdera om det är värt tiden att lämna in anbud. När du bestämt dig för att gå vidare gör verktygen ditt arbete enklare och mer effektivt. Om det behövs finns alltid en Affärs-PT redo att hjälpa tilll.