Säljare

Foto: LinkedIn Sales Navigator/Unsplash

Vunnen upphandling – dags att börja sälja

av Erik Säfvenberg05 november 2020

Att vinna en upphandling innebär att du får chansen att sälja. Så ta fram säljplanen, marknadsplanen och börja sälja.

Du har vunnit möjlighet att göra affärer på den offentliga marknaden i dubbel bemärkelse. Dels med den offentliga kunden som har gjort upphandlingen men indirekt har du också blivit godkänd av en upphandlande myndighet.

Att vinna en upphandling ökar också chanserna att accepteras även av andra offentliga kunder – framför allt när det gäller direktupphandling.

Fira i två steg

Vinsten i en offentlig upphandling firas i två steg: 

  1. Den första delen, som du redan har nått, är när tilldelningsbeslutet skickas ut. Det är det som säger att du är den valda leverantören.
  2. Den andra är när avtalsspärren löpt ut. Avtalsspärren är 10–15 dagar från att tilldelningsbeslutet offentliggörs. Under denna tid har andra leverantörer möjlighet att överpröva upphandlingen. Vissa branscher är väldigt överprövningsbenägna och i andra sker det väldigt få överprövningar. Vi utgår från att leverantörerna i din bransch är med på tidiga dialoger, att ni har bra kommunikation med varandra och med upphandlande myndigheter och att upphandlingen är välgjord, så att den inte överprövas. 

Nu är det dags att sälja och marknadsföra era varor och tjänster. Det är lätt att börja gå i upphandlarens spår och följa dem. Under upphandlingsprocessen behöver ni göra det.

Ta fram säljplanen

Nu när ni har ett undertecknat avtal, gör ni som ni brukar göra: ta fram säljplan, marknadsplan med mera och sälj! Det är egentligen ingen skillnad på att sälja till privata eller offentliga kunder. En del säger att det till och med är lättare att sälja på den offentliga marknaden. Du kan ju efterfråga all information du önskar, eftersom allt är offentligt.

Det finns olika sätt att få sälja till offentlig sektor och det beskrivs lättast genom att titta på de olika avtalstyperna som du finner på länken nedan.

Flera avtalstyper i offentlig upphandling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *