Muthärva kring upphandling av digitalt vårdverktyg

12 januari 2021

Den här artikeln är baserad på en händelse som fångats upp av vår omvärldsbevakningstjänst, läs originalartikeln här.

Computer Sweden skriver tisdag 12 januari en artikel med rubriken ”Åtal på gång i skånsk muthärva efter upphandling av digitalt vårdverktyg”.

Vidare rapporterar IDG.se – Computer Sweden att: ”Det var i våras som SVT:s Uppdrag Granskning avslöjade uppgifter om att företaget Vårdinnovation ska ha fått tillgång till materialet i förväg vid en upphandling av ett it-verktyg.”

Eftersom polisen genomförde ett omfattande tillslag räknade jag med att det skulle krävas en lång utredning men redan efter att vi fått titta i en Ipad, en dator och en telefon så hade vi i mitt tycke full bevisning för att det handlar om ett grov trolöshet mot Region Skåne och mutbrott till företrädare för Region Skåne, säger åklagare Thomas Forsberg.

Nyckelord: granskning, ipad, mutbrott, trolöshet, tycke, upphandling, vårdinnovation

Vetlanda-Posten

Vaccineringen bromsar in – Vetlanda får alldeles för få doser: ”Vi är nedringda”

På onsdagen hade vårdcentralerna, kommuner och regionen ett möte kring vaccin, men enligt Marie Roth framkom ingenting nytt kring eventuell...

Upphandling24

Kräver besked av regionerna

Men förväntningarna om upphandling av externa vaccinatörer på bred front har nu vänts till en tydlig frustration bland många företag.

Inköpsrådet

Jönköping förberedde för brist på skyddsutrustning

Intern e-handel, ett eget lager och lokal distribution. Jönköpings kommun tog fram nya lösningar när bristen på skyddsutrustning blev akut i...